7/24 Destek 0 532 459 14 26
Naturel Dermanoğlu Şifalı Bitkiler Merkezi İzmir
7/24 Destek 0 532 459 14 26
Blog

Mide Sorunları

Mide Sorunları Sindirim ve Mide Sık Sorulan Sorular

Mide Sorunları Yemekten sonra, stresli zamanlarda veya belirli yiyecekleri yedikten sonra mide ağrısı yaşıyor musunuz?

Mide sağlığınızı korumak için neler yapıyorsunuz?

Ağrı için ilaç alma hatasına düşmeyin. Karın ağrınız varsa önce doktorunuza görünün.

Karın ağrısı hissettiğinizde, kafanıza bir soru gelir ve bir cevap mı arıyorsunuz?

İşte mide sağlığı ile ilgili bazı sorular ve cevapları…

1. Mide ağrısı çekenler hangi durumlarda doktora gitmeli?
Bir kişi elini sindirim sistemi pozisyonuna koyarsa, bu onun bir sorunu olduğunu gösterebilir. İç organlarda 1’e 1 sinir iletimi olmadığı için ağrı doğrudan midede hissedilmeyebilir.

Safra kesesi sorunu da aynı yerde ağrıya neden olabilir, bağırsak veya pankreas sorunu da olabilir. Bu nedenle ağrının yeri ağrının varlığından daha önemlidir.

Ağrısı olanlar önce dahiliye ve gastroenterolojiye yönelebilir. Her iki dal da başlangıçta ağrının ayırıcı tanısını önerdi. Kişinin kapsamlı bir muayenesi yapılır.

2. Endoskopi nasıl resimli yapılır?
Endoskopi, vücudun bir bölgesinin veya organının özel aletler ve küçük kameralar kullanılarak incelenmesidir. Yemek borusunda, midede ve on iki parmakta bağırsağının bu şekilde incelenmesi “üst gastrointestinal endoskopi” veya “gastroskopi” olarak da bilinir.

Bu, 8 veya 10 saatlik bir oruç döneminden sonra yapılır. İşlem öncesi kişiye damar yolu ile uyku hapı verildi ve ağızdan alındı. Bu işlem 5-6 dakika sürer.

Kişi uyku hapları ile derin uykuda olduğu için anesteziden sonra daha çabuk uyanır ancak ilacın etkisi birkaç saat sürebilir.

3. Hazımsızlık nedir, belirtileri nelerdir?
Gastrointestinal rahatsızlıklar, karın ağrısı, huzursuzluk, erken doyma, şişkinlik, mide bulantısı, kusma, geğirme, üst sindirim sistemine (sindirim sistemi) ait olduğu düşünülen bağırsak gazı artışı gibi semptomların tekrarlayan veya sürekli olarak ortaya çıkması olarak tanımlanır.

Gastroenteroloji polikliniğine başvuranların yaklaşık %
0-60’ı dispepsiden yakınmaktadır. Hastalığın, mideyi çevreleyen zarın (mukoza zarının) dispepsisini açıklayan yapısal bir bozukluktan ziyade işlevsel bir bozukluktan kaynaklandığı düşünülür ve bu tablo “fonksiyonel dispepsi”.güç” olarak bilinir.

Tedavi için kişiye mide asidi baskılayıcılar, yumuşatıcılar, probiyotikler ve bazen de antidepresanlar verilir. Kişi yakından izlenir ve kontrole çağrılır. Semptomlar tedaviden sonraki
-6 hafta içinde düzelmezse, endoskopi, dışkı muayenesi ve karın ultrasonu gibi ileri tetkikler endike olacaktır.

Mide hastalıklarına ne sebep olur?

Gastrit, ülser, reflü gibi hastalıklar en sık görülen sindirim sorunları arasındadır. Bu problemlerin oluşması sindirim sisteminin koruyucu bariyerinin bütünlüğünün bozulmasından kaynaklanmaktadır.

Alerjenlerin neden olduğu artan asit salgısı, işlenmiş gıdaların ve kontamine suların tüketimi ve midede bulunan Helicobacter pylori bakterileri mide zarının bozulmasında büyük rol oynar.

5. Mide hastalıkları için kimler risk altındadır?
Ailesinde mide ağrısı ve mide kanseri öyküsü olanlar, aşırı kilolu kişiler, A veya 0 kan grubu olanlar, Helicobacter pylori bakterisi olanlar, stresli kişiler, sigara içenler, başkaları için ağrı kesici ve romatizmal ilaç kullananlar Çok fazla tuz ve et tüketenler, sebze ve meyve tüketenler, yetersiz beslenen kişiler risk altındadır.

6. Gastrointestinal hastalıklar kışın artar mı?
Kış geceleri yazdan daha uzun olduğu için insanlar çok geç saatlere kadar ekran başında ya da ekran başında oturuyorlar. Televizyon karşısında otururken atıştırmalıklar yenir.

Bu nedenle reflü için zemin hazırlanır. Çünkü reflüyü önlemek için yatmadan önce en az üç saat hiçbir şey yememelisiniz. Ayrıca mevsimsel enfeksiyonlar nedeniyle kış aylarında antibiyotikler çok sık kullanılmaktadır. Sindirim sis-temi üzerinde yan etkileri vardır.

Özellikle kış sonlarında hemorajik kolit adı verilen özel bir sorun gözlemlenebilir. Bu antibiyotiklere bağlı ishal de görülebilir. Özellikle yaşlıların analjezik kullanımında, artan kas ve kemik ağrılarında, romatizmal hastalıklarda, kırık ve çıkıklarda. En sık görülen sorunlardan biri de bu ilaçların neden olduğu mide ve bağırsak kanamalarıdır. Bu ağrı kesiciyi kullanan kişilerin mide koruyucusu taşıması gerekmektedir.

İletişim 7/24 Arayabilirsiniz.

İletişimBitkisel ürünler kullanmak isterseniz.
7/24 Yardım ve destek İletişim
Bilgi için bizi aramaktan çekinmeyiniz.
Dermanoğlu Şifalı Bitkiler Merkezi
Telefon: 0 532 459 1 426
Telefon: 0 850 532 90 52
Adres: Konak 3. Beyler Sokak,  35250 Kemeraltı – Konak – İzmir

WhatsApp Canlı Destek 7/24

You might be interested in …