7/24 Destek 0 532 459 14 26
Naturel Dermanoğlu Şifalı Bitkiler Merkezi İzmir
7/24 Destek 0 532 459 14 26
Blog

Sedef Hastalığı Psoriasis Doğal Tedavisi

Sedef Hastalığı Psoriasis Doğal Tedavisi Nedir?

Sedef Hastalığı Psoriasis Doğal Tedavisi Sedef hastalığı olarak bilinen sedef hastalığı, kronik ve tedavisi olmayan bir hastalıktır ve dünyanın yaklaşık %1-3’ünde görülür.

Genellikle otuzlu yaşlarda başlasa da doğumdan itibaren her yaşta ortaya çıkabilir. Olguların 0’ında aile öyküsü vardı. Sedef hastalığında cilt hücreleri tarafından farklı antijenler üretilir.

Bu antijenler bağışıklık sisteminin aktivasyonunda rol oynar. Bağışıklık hücreleri cilde geri aktive edilir ve sedef hastalığının özelliği olan hücre çoğalmasına ve plak oluşumuna neden olur.

Bu nedenle sedef hastalığı vücudun kendi dokularına karşı geliştirdiği bir hastalıktır. Bu durumlar otoimmün hastalıklar olarak sınıflandırılır.

Sedef hastalığı olan hastalarda bağışıklık sisteminin T hücreleri aktive olur ve ciltte birikmeye başlar. Bu hücreler ciltte toplandıktan sonra bazı cilt hücrelerinin yaşam döngüsü hızlanır ve bu hücreler sert bir plak yapısı oluşturur. Sedef hastalığı, bu cilt hücrelerinin çoğalması nedeniyle oluşur.

Deri hücreleri derinin daha derin katmanlarında oluşur ve yavaş yavaş yüzeye çıkar ve bir süre sonra parçalanarak yaşam döngülerini tamamlarlar.

Cilt hücrelerinin yaşam döngüsü yaklaşık 1 ay sürer. Sedef hastalığı olan hastalarda bu yaşam döngüsü birkaç güne kadar kısaltılabilir.

Yaşam döngüsünü tamamlamış hücreler, ayrılacak zaman bulamaz ve yığılmaya başlar. Bu şekilde oluşan hasarlar hastanın el, ayak, boyun, baş veya yüz cildinde özellikle eklem bölgelerinde yamalar şeklinde ortaya çıkabilir.

Sedef hastalığı-na ne sebep olur?

Sedef hastalığının altında yatan neden belirsizliğini koruyor. Son zamanlarda yapılan çalışmalar, hastalığın gelişiminde hem genetik faktörlerin hem de bağışıklık sisteminin etkili olabileceği fikrine odaklanmıştır.

Otoimmün bir durum olan sedef hastalığında, normalde yabancı mikroorganizmalarla savaşan hücreler, deri hücrelerinde antijenlere karşı antikor sentezler ve karakteristik kızarıklığa neden olur.

Bazı çevresel ve genetik faktörlerin, normalden daha hızlı yenilenen cilt hücrelerinin büyümesini tetikleyebileceğine inanılmaktadır.

Bunlardan en yaygın olanları:
Boğaz veya cilt enfeksiyonları
Soğuk ve kuru iklim koşulları
Çeşitli otoimmün hastalıkların eşlik etmesi
Cilt travması
Stres
Sigara içmek veya tütün dumanına maruz kalmak
Çok fazla alkol almak
Kortikosteroidleri hızla kestikten sonra
Bazı ilaçları aldıktan sonra yüksek tansiyon veya sıtma tedavisinde kullanılan ilaçlar.

Sedef hastalığı bulaşıcı mıdır sorusuna herkes bu hastalığın herkeste olabileceği ve insanlar arasında herhangi bir bulaşma veya yayılma olmadığı cevabını verebilir.

Vakaların üçte birinde, çocukluk başlangıçlı bir öykü tespit edilebilir.

Aile öyküsü olması önemli bir risk faktörüdür. Bu durumun yakın aile üyelerinde bulunması, sedef hastalığının gelişme olasılığının artmasına neden olabilir.

Risk grubundaki kişilerin yaklaşık %1’inde kalıtsal sedef hastalığı tespit edilir. Öte yandan bu dilimlerin %2-3’ü sedef hastalığının gelişimini gösterir.

Çeşitli çalışmalar, sedef hastalığı riski ile ilişkili 25 farklı göbek bölgesinin olabileceğini ortaya koymuştur. Bu gen bölgelerindeki değişiklikler,

T hücrelerinin olması gerekenden farklı davranmasına neden olabilir. T hücrelerinin bulunduğu cilt bölgesinde, kan damarlarının genişlemesi, hücre döngüsünün hızlanması ve kepek şeklinde bir döküntü vardır.

İletişim 7/24 Arayabilirsiniz.

İletişimBitkisel ürünler kullanmak isterseniz.
7/24 Yardım ve destek İletişim
Bilgi için bizi aramaktan çekinmeyiniz.
Dermanoğlu Şifalı Bitkiler Merkezi
Telefon: 0 532 459 1 426
Telefon: 0 850 532 90 52
Adres: Konak 3. Beyler Sokak,  35250 Kemeraltı – Konak – İzmir

WhatsApp Canlı Destek 7/24

You might be interested in …